Vi har sammensat en vinmenu men en række helt fantastiske vine til årets nytårsmenu.
Du bestiller vinene sammen med maden.

Velkomst: Louis Roederer Collection 243, Champagne
“Collection 243” er sammensat af 42% Chardonnay, 40% Pinot Noir og 18% Meunier fra mange forskellige parceller, som er beliggende med 1/3 i hvert af Champagnes bedste distrikter – Vallée de la Marne, Montagne de Reims og Côte des Blancs. Chardonnay tilfører en delikat aroma af modne ferskner og abrikoser, men også cremede, eksotiske toner. Pinot Noir og Pinot Meunier tilfører struktur, tørhed og en dejlig sprødhed. Diskrete nuancer af honning, vanilje, mandler og ristet brød melder sig i eftersmagen.
450kr

Krabberillette: Weingut Geils, Riesling Trocken
Ren, frisk og aromatisk Riesling, med lækre nuancer af citrusfrugter, hvide ferskner, abrikoser og kølige krydderurter. Den har en god sprødhed og struktur hele vejen igennem. Især de lækre frugttoner charmerer.
140kr

Saltet laks: Louis Jadot, Chablis 1. cru, Fourchaume
Denne Chablis er gæret på egetræsfade, lige som alle Louis Jadot’s Grand Cru’s også er, selv om dette er lidt usædvanligt for de ellers så skrappe og mineralske Chablis-vine. Det giver en noget federe, mere intens stil end de ellers ofte ikke fadlagrede Chablis-vine og Louis Jadot 1. Cru “Fourchaume” har også det typisk mere gyldne skær end det mere grønlige, man ser hos de ikke fadlagrede. Den er glat, en smule fedmefyldt, fyldig men så absolut stadig frisk med imponerende flot finish.
350kr

Bagt torsk:Domaine Philippe Bouzereau, Cote D’Or Blanc
Vinen har et flot, lysgylden farve, og duften er meget aromatisk og generøs med lækre, frugtrige nuancer af hvide ferskner, abrikos og vilde blomster. I smagen har vinen en god fedme og mineralitet, men det er friskheden og præcisionen, som vinder til sidst. En meget appetitgivende og liflig hvidvin, som ikke fornægter sin oprindelse i Meursault, med en underliggende cremet stil. 
250kr

Okse: Domaine Huguenot, Marsannay Heritage Echezot
Marsannay ‘Echezot’ er en meget fyldig, kødfuld og samtidig ret delikat vin. Harmonien mellem frugten og strukturen er bemærkelsesværdig, og selv om appellationens klassiske mineralitet og aggressivitet kan mærkes, er det vinens finesse og elegance, som dominerer til sidst. Pragtfuld Pinot Noir til oksen.
390kr

Dessert: Ramos-Pinto, 10 year Tawny
Ramos Pintos 10 Years Tawny Port har en smuk lys, orange farve med grønligt skær. I duften er den meget åben med umiddelbare frugtrige toner og en vidunderlig nøddeagtig bouquet. Smagen er sødmefyldt og fantastisk aromatisk med toner af tørre frugter, figner, mandler og svesker. Server den let afkølet til desserten
325kr  (75cl)

Bobler til Kransekage: Cuvée Demi-Sec, Jean Vesselle, Champagne
Champagne Demi Sec fra Jean Vesselle er lavet på 80% Pinot Noir og 20% Chardonnay, som stammer fra ca. 30-40 år gamle vinstokke. På trods af dens høj frugtsødme, har Champagne Demi Sec også en god struktur og friskhed. I duften finder man toner af tørrede figner, abrikoser og honning. Klassisk sødmefyldt champagne til når rådhusklokkerne slår 12.
325kr

BESTILLING

Ønsker i at hente vinmenu sammen med maden så bestil vinene sammen med maden.
Ønsker i at tilføje vinbestilling til eksistrende ordre så send en mail til mail@vigen.dk – husk at oplys ordrenummer