Vejledning til årets nytårsmenu

Vi har gjort hvad vi kan for at gøre tilberedning og anretning af menuen så nem som muligt.

SÅDAN GØR DU
Du får udleveret en kasse med en masse bøtter.
Bøtterne i kassen bør stå koldt. Brød får du i en brødpose.

På hver bøtte står der hvad den indeholder, til hvor mange og til hvilken ret.
Der medfølger også en tjekliste over alle bøtter.
Der kan være flere bøtter med samme indhold.

Her kan du hente printvenlig version af vejledningen

OBS
– intet må komme i ovnen
– plastbøtter kan lunes kortvarigt i mikroovn – men hold øje med emnet

VEJLEDNING TIL NYTÅRSMENU 2024

Snack:

Vaffel:

Fordel kyllingemoussen på de lune vafler. Drys de ristede hasselnødder over

Lakserulle:

Læg en teskefuld letrøget laks på den syltede ræddike. Rul forsigtigt omkring. Pynt med dild. 

MENU:

TORSK

Hiv forsigtigt filmen af kanten på torsken og brug en palet til at flytte den til tallerkenen.
Anret den midt på en tallerken. Lav små toppe hummermayo rundt i kanten. Pynt med glaskål og  salat. Fordel en lille spiseskeful af den grønne olie i bunden. Drys purløg over til sidst.
Varm boullionen i en gryde og hæld over retten ved bordet.
Husk brød og smør

LAKS
(Tag gerne laksen ud 10-15min for den skal serveres så den er stue temperatur ved servering)

Lun puréen i en gryde. Kog Hummerbisquen igennem pisk den gerne en smule for at gøre den let skummende.
Flyt forsigtig en skive af souffleen over på den tallerken den skal serveres på.
Anret en skefuld puré på siden og til sidste de grillede porre mellem laksen og pureen og afslut med kørvelen
Hæld den varme hummerbisque over ved bordet.

OKSE:

Tag kødet ud fra køl 30min. før det skal steges. Tag det ud af vacumposen og læg det på bradepande eller lign der kan gå i ovnen. 

Steg kødet i 15-20min ved 210 grader. (BEMÆRK stegetider er vejledende) 

Lad det trække i 10-12  min. før det skæres. 

Varm butternutsquashpuréen op under omrøring

Varm de glacerede selleri i en gryde sammen med fonden de ligger i.

Varm saucen op under omrøring 

Anret kødet i midten af tallerkenen,
En skefuld pure ved siden af
Fordel de rehydrerede selleri. Pynt med de syltede løg og tallerkensmækker.

Den varme sauce hældes over ved bordet.

Desserten:

Lav en skål med varmt vand. Dyp bunden af aluformen i vandet.
Vend den ud på den tallerken den skal serveres på. Stik forsigtigt en lille kniv gennem bunden så panna cottaen slipper SE VIDEO

Anret blommerne. Fordel figenbladolie i bunden. Pynt med rød syre.
Læg karamelflagen på toppen.

HENT PRINTVENLIG UDGAVE AF VEJLEDNINGEN

Må vi se med?

Del din anretning på instagram.com med #restaurantvigen

ALLERGENER

Lactose:
Vaffel
Hummer-safran bisque
Laksesouffle
Blomkål pure
Sauce ( en smule smør)
Pannacotta
Mandel flage (lidt smør)

Gluten:
Mandelflager
Vaffel

Løg / hvidløg / selleri:
Sauce til okse
Hummerbisque
Muslinge bullion
Rehydret selleri 

Nødder:
Ristet hasselnødder
Mandelflager