Vejledning til årets nytårsmenu
Vi har gjort hvad vi kan for at gøre tilberedning og anretning af menuen så nem som muligt.
SÅDAN GØR DU
Du får udleveret en kasse og en pose med en masse bøtter.
Bøtterne i kassen bør stå koldt. Brød får du i en brødpose.
På hver bøtte står der hvad den indeholder, til hvor mange og til hvilken ret.
Der medfølger også en tjekliste over alle bøtter.
Hvis der er flere ens bøtter med det samme i er der kun label på den ene.
OBS
– låg på aluforme må ikke komme i ovnen
– plastbøtter kan lunes kortvarigt i mikroovn – men hold øje med emnet
VEJLEDNING 2023
Snack:
Chips:
Læg blot chipsne i en skål eller på en tallerken, svampe cremen kan serveres i plastbøtten den kommer i.
Briochen:
Rist briochen enten på en brødrister eller i en varm ovn, til den er sprød. Fold kødet så det passer i størrelsen til brødet (skær evt. brødet til) og lig det på, lav et lille hul i sprøjteposen og lav tynde streger af tunsaucen hen over.
Krabben:
Kommer færdiganrettet i glasskål. Fordel blot østers olien ud over ved servering.
Husk brød og smør
Returner gerne glasset og vind menuen næste år
Laks:
Lun muslingefløden forsigtigt i en lille gryde
Hiv forsigtigt filmen af laksen og brug en palet til at flytte den til tallerken.
Anret i den ene side små toppe af peberodsmayo, fordel den syltede tapioka i toppene.
Kom så det ristede rugbrød henover.
Til sidst anrettes strimlerne af glaskål således, at laksen stadig er halvt synlig.
Før servering kommes dildolie hen over, og ved bordet hældes den varme muslingefløde over.
Torsken:
I en dyb tallerken anrettes torsken, langs den ene side af bunden.
Kom de ristede hasselnødder over.
Kom urtesalaten i en skål og vend den sammen med vinaigretten.
Fordel den over torsken.
Før servering drysse den tørrede dild over salaten (brug gerne et fint nettet te-æg, ellers kan fingerne også gå an)
Varm hummerbisquen op – lige før servering skum den op med en stavblender – alternativt pisk den let i hånden med et piskeris.
Hældes over ved bordet – så tæt på torsk som muligt.
Oksen:
Tag kødet ud fra køl 30min. før det skal steges.
Sæt ovnen til 210 grader (varmluft) og steg så først kødet i 10/12 min. lad hvile i 8 min. steg igen i 8/10 min. og lad tilsidst hvile i 10 min. før kødet skæres.
(BEMÆRK stegetider er vejledende)
Varm selleri puréen op under omrøring
Varm de rehydrerede rødbeder op i en gryde i væsken der følger med i bøtten.
Varm saucen op under omrøring.
Dryp forsigtig den syltet rødbede tør med et stykke køkkenrulle.
Anret kødet i midten af tallerkenen,
En skefuld pure ved siden af
Fordel de glacerede rødbeder – dæk ca. halvdelen af anretningen med det syltede rødbede tæppe.
Fordel lidt røde blade rundt og til sidst drysses det tørrede rødbedepulver ud over (Brug her gerne et fint nettet te-æg)
Den varme sauce hældes over ved bordet.
Desserten:
Anret chokoladekagen i midten af en passende tallerken
Anret først solbærkompotten.
Lav så et flot æg af chokolademoussen
Kom de bagte blade på toppen og tilsidst mynten på
Må vi se med?
Del din anretning på instagram.com med #restaurantvigen
ALLERGENER
Brioche | Gluten |
Krabbe | Lactose |
Østersolie | (på pocheret østers) |
Muslingefløde | Laktose – Skaldyr – Hvidløg – Selleri |
Ristet rugbrød | Gluten |
Hummerbisque | Laktose – Skaldyr – Hvidløg |
Morkelsauce | Laktose – Svampe – Hvidløg – Selleri |
Selleripure | Laktose |
Chokoladekage | Lactose |
Chokolademousse | Laktose |
Blade | Gluten |