Vejledning Vigen derhjemme2021-04-16T17:07:18+02:00

Vejledning weekend menu 16-17. april

Vi har gjort hvad vi kan for at gøre tilberedning og anretning af menuen så nem som muligt.

SÅDAN GØR DU
Du får udleveret en pose med en masse bøtter.
Bemærk en af dem er en thermobøtte med is der skal i fryseren når i kommer hjem
Brød får du i en brødpose.

På hver bøtte i kassen står der hvad den indeholder, til hvor mange og til hvilken ret.
Hvis der er flere ens bøtter med det samme i er der kun label på den ene.
Ymerfromage er uden label

OBS – låg på aluforme må ikke komme i ovnen


VEJLEDNING

Forret – Torsk

  • Bisque lunes i gryde. Piskes evt. hurtigt igennem så den samler sig.
  • Anret forsigtigt torsken på en tallerken
  • Agurkekugler drysses over
  • Spidskål anrettes ovenpå torsken.
  • Drys med de røgede mandler
  • Dild pyntes på toppen
  • Server med surdejsbrød til

Hovedret – Kalv

  • Forvarm oven til 165grader. 
  • Kalv varmes i fonden ca. 20 minutter i ovnen
  • Kartofler varmes ca. 20 minutter i ovnen
  • Porre varmes ca 15 minutter i ovnen

Bemærk alle tider er vejledende – afhænger af mængde og ovn.

  • Pure lunes i en gryde
  • Saucen lunes i en gryde

Klar til anretning

  • Kalven anrettes på tallerken
  • Pure og porre anrettes på siden af kalven
  • Syltede rødløg, kørvel og til sidst persillemos fordeles over retten
  • Kartofler og sauce serveres ved bordet

Desserten 

  • Isen tages ud 5-10min før den skal bruges.
  • Anret en skefuld ymerfromage (uden label på bøtten) på en tallerken
  • En skefuld pære drysses over
  • Lav et flot “æg” af isen og anret det i midten af desserten (se video nederst).
  • Til sidst drysses hibiscusflager og urter  på toppen


Sådan laves det perfekte æg

I foråret havde vi en konkurrence på facebook – se herunder hvor Andreas demonstrerer et “perfekt æg”

Må vi se med?

Del din anretning på instagram.com med #restaurantvigen